dilluns, 27 de gener del 2014

Pagina d'inici




           
             L'ESCAROLA
HISTÒRIA
·         És una planta originària de la India.
·         Ja la consumien els antics egipcis grecs i romans.
·         Al s.XIX es va desenvolupar un cultiu en una cambra climatitzada i fosca per obtenir fulles blanques. Aquest tipus de cultiu es coneix com a endívia.
Índia
Endívia
BOTÀNICA
·         L'escarola científicament es diu Cichorium endívia.
·         És de la família de les copostes  com l’enciam i la carxofa
·         El seu component bàsic  és l'aigua
  Enciam
Carxofes
CULTIU
·         És una hortalissa típica de conreu d'hivern i és més resistent que l'enciam.
·          La sembra es fa en planter a l'estiu i la collita és durant l'hivern i primavera.
·         Habitualment es conrea als horts.
·         Les escaroles es lliguen durant uns dies abans de collir per tal que les fulles interiors siguin blanques.
Planter
A l’hort
Lligada
VARIETATS
Hi ha varietats de fulla arrissada i varietats de fulla ampla. Dins la fulla arrissada hi ha  les Wallones i Cabell d'Àngel
Wallones
Cabell d’Àngel
CUINA
·         Aquest  aliment es posa a la amanida.
·         Hi ha un plat típic català que és el xató. Els seus ingredients són:
Escaroles
Bacallà esqueixat
Tonyina
Filets d’anxova
Olives arbequines
Salsa arromescada
Truita (de mongetes, d’espinacs...)

Amanida
El Xató del Vendrell
.





























  Els nens i nenes de l'Àngel Guimerà van guanyar el primer premi lliureFotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada